Piškotki

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki se prenesejo na računalnik uporabnika ob obisku spletne strani. Z njimi lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto nenehno izboljšujemo. Piškotke uporabljamo za štetje obiskovalcev ter shranjevanje vaših nastavitev, kot je na primer izbor jezika, v katerem si želite strani ogledovati. Piškotki so lahko shranjeni le za čas trajanja ene seje ali pa dlje. Ob vsakem nadaljnjem obisku spletne strani lahko ponovno pridobimo informacije iz že shranjenega piškotka in ga tako identificiramo. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in ne omogočajo vstopa v računalnik.

Zakaj naša spletna stran potrebuje piškotke?

Piškotki našemu spletnemu strežniku omogočijo, da posameznemu uporabniku predstavi prilagojene spletne strani. Tako je doživetje ob obisku spletne strani bolj prijetno, saj je prilagojeno potrebam posameznega uporabnika. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Spletna stran si “zapomni” posameznikove preference in izkušnje, s tem pa je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito.

Spletno mesto uporablja naslednje piškotke

Ime piškotka Servis Opis
_gat Google Analytics Omejevanje pogostosti zahtevkov. Piškotek se izbriše 10 minut po namestitvi.
_ga Google Analytics Uporablja se za določitev unikatnih obiskovalcev našega spletnega mesta. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.
_gid Google Analytics Uporablja se za določitev unikatnih obiskovalcev našega spletnega mesta. Piškotek se izbriše 1 dan po namestitvi.

Nadzor nad piškotki v brskalniku

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika na vaši napravi.

Kako izključiti piškotke v spletnem brskalniku in odgovori na nekatera pogosta vprašanja o piškotkih: